Prof. Dr. Tamer SEYHAN Estetik Güzellik

Çalışma Saatleri : Pazartesiden cumaya - 09:00 - 18:00
  İletişim : 0553 235 6910 - 0532 335 3455

Burun ameliyatları çok yaygın ameliyatlardır. Ancak, sonuç bazen istenildiği gibi olmayabilir ve ikinci müdahale gerekebilir. Burada, ikincil-sekonder müdahaleleri ikiye ayırmak gerekir.

Birinci gurupta, küçük sorunlar-burun sırtında hafif bir çıkıntı, burun ucu açısında minimal bir değişiklik gibi- için planlanacak basit müdahaleler yer alır.

İkinci gurupta ise, deneyimsiz kişilerce yapılan ve oldukça komplike sorunların düzeltilmesi için kaburga kıkırdağı, kulak kıkırdağı gibi dokulara ihtiyaç duyulan kapsamlı ameliyatlar yer alır.

Çok iyi planlanan ve deneyimli ellerde yapılan ameliyatlarda bile % 5 oranda, küçükte olsa basit müdahaleler gerekebilir. Bu uygulamalar genellikle, burun sırtında hafif bir düzensizlik veya burun ucunda biraz inceltme, burun deliklerinin küçültülmesi gibi uygulamalardır. Asıl sorunlu olan gurup ise, burunda çökme, ciddi eğrilikler, destek kayıpları gibi, ilave doku gerektiren ve hem planlaması hem de cerrahisi ilk ameliyatlardan daha zor olan guruptur. Bu gurupta, deri ve burun içi örtüsünün durumu, kıkırdak ve kemik yapıların özellikleri not edilir ve ameliyat planlanır. Genel anestezi bu gurupta genellikle tercih edilen yöntemdir. Ameliyat içinde karşılaşılabilecek sorunlar için alternatif planlar yapılması gerekebilir.

İlk ameliyattan sonra, ikinci ameliyatın yapılmasında aceleci davranmamak, dokuların rahat çalışılabilir hale gelmesini beklemek daha doğrudur. Bu da, yaklaşık 6 ay ile 1 yıllık bür süreyi gerektirir.

İkincil ameliyatların iyileşmesi de daha uzun zaman alır, ödem daha fazladır.

Bazen beklentilerin iyi konuşulması gerekebilir. Önceki ameliyatın verdiği hasar, ideal olmaktan uzak bir sonuca yol açabilir. Bu durumda, yapılabilecek en iyi uygulamanın ne olduğu ve elde edilebilecek sonuç ayrıntıları ile tartışılmalıdır.